Kattebelletje aan Hero Brinkman

Beste Hero,

Sinds mijn vorige brief aan je, en vooral je vrij rigoureuze reactie daarop, voelde ik me toch een beetje verbonden met je. Niet dat ik nou overwoog om op je te gaan stemmen, maar ik was wel benieuwd waar je mee zou komen. Afgelopen dinsdag bij Pauw en Witteman maakte je de naam van je nieuwe partij wereldkundig: de Onafhankelijke Burger Partij

Serieus Hero? De Onafhankelijke Burger Partij? Gelukkig zat Owen Schumacher bij je aan tafel om meteen de eerste grap te maken: “De OB-Partij, doorlekken is er niet bij.” Als het zó makkelijk is om grappen te bedenken over je partijnaam, had je misschien iets beter je best moeten doen, denk je ook niet?

Je legde uit dat Onafhankelijk verwijst naar de onafhankelijkheid van het individu ten opzichte van de grote boze overheid, maar ook op de soevereiniteit van Nederland in het grote boze Europa. Met Burger zei je te refereren aan het feit dat je er bent voor de burger. In tegenstelling tot andere partijen, die er volgens jou zijn voor de elite. Het onderdeel Partij lichtte je niet toe, maar je vertelde wel trots dat er over de naam gestemd was, ‘zoals dat hoort in een democratie’.

Toegegeven, die sneer naar Wilders was aardig, maar verder was het echter allemaal erg dun en voorspelbaar. Ronduit zielig was het met verheven stem uitgesproken ‘De belastingen moeten omlaag. Mensen moeten gewoon meer loon vangen!’ Kom op man. Ik had geen wonderen van je verwacht, maar als je hele boodschap nou bestaat uit open deuren als lage belastingen en macht aan de burger, is dat wel erg triest.

In mijn eerdere brief schreef ik je dat ik niet zo goed wist wat ik met je aan moest. Ik dacht soms oprechte idealen bij je te bespeuren. Sindsdien heb je echter laten zien dat je precies zo opportunistisch en populistisch bent als de partij waarvan je je hebt afgescheiden. Bedankt voor het weghalen van de twijfel!

Groeten,

Boudewijn.

One thought on “Kattebelletje aan Hero Brinkman

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>