Kattebelletje aan Occupy Rotterdam

Eén tent op 600.000 inwoners. Dat is geen 99 procent.”

Beste Occupiers,

Ga naar huis. Niet naar je tent dus, maar naar huis. De deal was 31 maart, dan moet je niet op het laatste moment alsnog dwars gaan liggen.

Ik geloof niet dat jullie me volgen op twitter, maar als dat wel zo was, hadden jullie geweten dat ik niet bepaald fan ben van jullie. Een Nederlandse protestgroep die zich identificeert met de Arabische revoluties is sowieso geschift. Die mensen hebben gevochten en zijn aan het vechten voor hun vrijheid en hun leven tegen zwaar bewapende legermachten. Jullie zijn vanuit jullie bungalowtent en campingstoel je verlanglijstje aan het uploaden.

De retoriek dat jullie de ‘benadeelde’ 99% van de bevolking vertegenwoordigen is inmiddels ook wel uitgewerkt, mochten jullie dat zelf nog niet in de gaten hebben. Weet je waaruit je dat kunt concluderen? Uit het feit dat er nog één (1) tent staat in Rotterdam, een stad met goed 600.000 inwoners. Voor de duidelijkheid: dat is geen 99 procent.

Als er één ding is dat jullie hebben aangetoond, is het dat 99% van Rotterdam helemaal geen zin heeft om in de slachtofferrol te kruipen en in een tent te gaan zitten wachten tot er iets verandert. Die stropen liever de mouwen op, en gaan aan de slag. Ik stel voor dat jullie hetzelfde doen. Jullie hype is weg. Jullie momentum is weg. Tijd om zelf ook weg te gaan.  We don’t care.

Groeten,

Boudewijn.

9 thoughts on “Kattebelletje aan Occupy Rotterdam

 1. Zullen we allemaal met onze ipads en iphones daarnaast op het terras gaan zitten met flessen prosecco en naar elkaar internetbankieren?

 2. Stelletje ouwe buffels, ik zou willen dat ik tijd had, dan doe ik mee, maar ik heb er buikloop van gekregen.
  hoe gaat het verder met jullie, alles nog oké en ook met de rest. Ik mis jullie elke dag, ik heb een super tijd met jullie beleefd. Denk er nog vaak aan.
  Floreant dendritae!

 3. Samenvatting = jullie zijn “minder fijn”

  Ik zag vandaag op het malieveld ook zo’n tentenkamp, daar stonden er wel 5.
  Als ik daar elke dag langs zou rijden zou ik onze vrolijke vrienden even wakker toeteren. (lees ik zit om 6.30 in de auto)
  Ik hoop dat een hoop Hagenaren en Hagenezen mij voor zijn gegaan.

  … want de kans dat de occupiers voor 8 uur op staan lijkt mij klein.

 4. Beste Boudewijn

  Bedankt dat je ons bewijst dat het zin heeft om door te gaan
  Voor mensen met een mentaliteit zoals jou doen we het allemaal.

  Groeten the next generation

 5. De andere kant van 24/7 rotterdam bedanktje hartelijk dat je in ieder geval niet de nacht bevuilt als je 08:00 te laat vind om van je werk naar huis te gaan EN TE GAAN SLAPEN NA EEN NACHT LANG WERKEN VOOR JOUW HOEREN EGONOMIE !…20% van rotterdam WERKT IN DE NACHT OP EEN RAFINADERIJ
  wat een loser ben je jongen.

  wedden dat je vind dat dit braaksel van jouw je WERK is ???
  GA ECHT WERKEN IPV JE MEDEMENS IN DE HOEK TE ZETTEN en daar als een HOER aan te WILLEN verdienen

  je mag ook dirk scheringa & rutte & gerrit zalm gaan pijpen want je bent natuurlijk gewoon een hoer van de nederlandse maffia

  als je nu naar wilders kijkt ZIE JE NIET HOE BOUDEWIJN ONS HOEREN KABINET PIJPT

  • Crisis,
   Volgens mij is er iets mis met je capslock. Misschien moet je een nieuwe laptop op de occupy-verlanglijst zetten?
   Linguistisch en inhoudelijk is je reactie ook niet heel indrukwekkend. Je bevestigt alle vooroordelen.
   Veel plezier op je laatste dag in je tent.

 6. OMG… ik ben diep onder de indruk van de Occupy beweging. Ik hád ze al niet zo hoog ingeschat, maar van berichten als dat van ‘next generation’ hierboven krijg ik echt een nog slechter gevoel dan dat ik al had van deze ‘activisten’.
  (Überhaupt kan ik weinig ‘actie’ ontdekken daar)
  Het spijt me, maar ik heb 3 kinderen, die ik liever als de ‘Real Next Generation’ zie.
  Zij en de meeste van hun leeftijdsgenoten zijn dagelijks keurig netjes gewassen en aangekleed,werken en/of studeren gewoon en proberen op deze manier een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Als ze het ergens niet mee eens zijn, dan proberen ze dat in normale bewoordingen te uiten, en zich niet te verlagen in scheldkanonnades als die van de occupiers hierboven. Echt schandalig.
  Als iemand míj zó zou benaderen naar aanleiding van een mening die niet de hare/zijne is, zou ik al helemaal geen respect meer kunnen opbrengen voor heel de beweging waarvoor zij zich voordoen te staan.
  Ik kan niet anders als me aansluiten bij Boudewijn.
  Accepteer je verlies en ga gauw weer aan het werk. Misschien dat je dan op een dag weer respect krijgt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>